neděle 21. října 2012

Oolong - příprava čaje

Oolong se obecně doporučuje zalévat co nejvíce horkou vodou. Měl by se vkládat do vyhřáté konvičky. Lístky se opláchnou a spaří prvním zalitím, nálev se pak vylije. Doba louhování závisí na druhu oolongu, při následujících nálevech se postupně prodlužuje, vždy asi o 15 - 30 vteřin. Konvičku bychom měli pokaždé celou vyprázdnit. Důležité je také nezapomenout lístky v konvičce zalít, aby nevychladly. Možné je také konvičku občas přelít teplou vodou, a tak udržet teplotu.
Oolong lze připravit také v gaiwanu. Opět by se měl šálek vyhřát teplou vodou a použít přiměřené množství lístků. Výsledný nálev slíváme do předem připravených, vyhřátých šálků.

Žádné komentáře:

Okomentovat