čtvrtek 18. října 2012

Čaj Oolong - zajimavosti

Přinášíme Vám několik zajimavostí ze světa skvělého čaje Oolongu.

Věděli jste například, že?

  • Čaj Oolong se liší nejen kvalitou, ale také stupněm fermentace
  • Podle stupně fermentace čajů ze skupiny Oolong se upravuje také obsah kofeinu v čaji, který je však samozřejmě ve formě, který není tělu tak agresivní jako kofein samotný, z čajů se všeobecně kofein uvolňuje do těla postupně
  • Oolong by se na rozdíl od normálních čajů neměl zalévat vodou, ale až do horké vody čaj vkládat
  • Oolong se sice často řadí na půl cesty mezi zeleným a černým čajem, avšak většina Oolongů má daleko blíž k čaji zeleném, to je dáno stupněm fermentace toho čaje
  • Stáří tohoto čaje se odhaduje na tisíce let, postupy na výrobu a přípravu Oolong se dědí mezi generacemi
  • Možná právě díky dědění receptu na výrobu čaj Oolong, existuje Oolongů více druhů, jelikož se postupy po staletích lehce zkreslily

Kvalitní Oolong čaj doporučujeme koupit na tomto odkazu

Žádné komentáře:

Okomentovat