Věděli jste například, že?
- Čaj Oolong se liší nejen kvalitou, ale také stupněm fermentace
- Podle stupně fermentace čajů ze skupiny Oolong se upravuje také obsah kofeinu v čaji, který je však samozřejmě ve formě, který není tělu tak agresivní jako kofein samotný, z čajů se všeobecně kofein uvolňuje do těla postupně
- Oolong by se na rozdíl od normálních čajů neměl zalévat vodou, ale až do horké vody čaj vkládat
- Oolong se sice často řadí na půl cesty mezi zeleným a černým čajem, avšak většina Oolongů má daleko blíž k čaji zeleném, to je dáno stupněm fermentace toho čaje
- Stáří tohoto čaje se odhaduje na tisíce let, postupy na výrobu a přípravu Oolong se dědí mezi generacemi
- Možná právě díky dědění receptu na výrobu čaj Oolong, existuje Oolongů více druhů, jelikož se postupy po staletích lehce zkreslily
Kvalitní Oolong čaj doporučujeme koupit na tomto odkazu
Žádné komentáře:
Okomentovat